שבר שעון של חבירו במהלך לימוד אומנות לחימה, האם חייב?

  • י"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

במהלך לימוד אומנות לחימה אחד פגע בשני ושעונו נשבר. האם הוא חייב?

תודה מאוד

תשובה

שלום רב,

לכאורה הוא לא חייב לשלם על השעון שנשבר.

מקורות: על פי מה שכתב השלחן ערוך חושן משפט (סימן תכא סעיף ה) שניים שנתאבקו יחד והאחד הפיל חבירו לארץ ונפל וסימא את עינו פטור. וביאר הסמ"ע (סק"י) טעם הדבר כיוון דהתאבקו שניהם ברצון וכל אחד דעתו היה להפיל חברו, וכל אחד ידע שאי אפשר לצמצם שיפילו דווקא באופן שלא יהיה בו היזק, הוה ליה כאילו נתייאשו ומחלו אהדדי שאף אם יארע לאחד היזק יהיה מה שיהיה כיוון שלא נתכוון חברו להזיקו אלא קרה לו דרך נפילתו שיהיה פטור. עיין שם עוד בדבריו.

בברכה,

הלל מאירס