מאכל פרווה שבושל בסיר חלבי

  • ט"ו אדר ב' התשע"ט

שאלה

מאכל פרווה שבושל בסיר חלבי/עם כפות חלביות (הסיר והכפות נקיים) ניתן לאכול עם בשר?

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג האשכנזים אם עברו עשרים וארבע שעות מאז השימוש החלבי האחרון אפשר לאכול מה שנתבשל בסיר עם בשר (יעויין רמ"א יורה דעה סימן צה סעיף ב).

ולפי מנהג הספרדים גם אם לא עברו עשרים וארבע שעות מותר (יעויין שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק יורה דעה סימן ד).

בברכה,

הלל מאירס