לא מועוניין לפגוע בכבוד של אבי

  • י"ג אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום לרב זמיר כהו,הייתי מעוניין להתעייץ איתך
בעניין אבי שהוא בן 85,אני נאלץ כל בוקר להוציא אותו בכח אבל רק בדיבור,לא בכח פיזי,הוא מצדו רוצה רק להשאר במיטה כל היום,הוא יושן כל הזמן
בערך 19 שעות ביממה,ואין לי יותר כוח להלחם איתו,אני פשוט מרחם על אימי שמוציעה את קולה
בתחנונים אליו בכדי שיקום,אני פונה אלייך מכיוון שאיני יודע איך להתנהג איתו,ואני לא רוצה לפגוע בכבודו,הוא כל הזמן אומר לי מה הפכתה להיות אבא שלי עכשיו ומתחיל לקלל אותי וללעוג לי
יש לציין שהוא סובל מהתדרדרות בזיכרון ושוכח איזה יום היום,אבקש את עצתך בעניין זה
בברכה ויום טוב.

תשובה

שלום וברכה

אין להכריח אותו לקום ויש לאימך להבין שהוא כבר לא מה שהיה ואי אפשר להכריח אותו לקום או ללכת לאן שהוא.

אם אימך רוצה אפשר לקחת עובד זר שיטפל באבא ויוציא אותו וכו' אבל לבן אסור לעשות כך לאביו.