האם מותר למכור תמונה שמופיע שם סמל ע"ז של הנוצרים

  • י"ג אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

קיבלנו בירושה תמונה של צייר ישראלי מפורסם משנות ה-50, שווי התמונה מוערך בכ15,000 דולר.
זוהי תמונת נוף של השוק בנצרת.
לצערי, ברקע התמונה מופיע בית התיפלות של הנוצרים ובראשו סמל הע"ז שלהם. יש לציין שזהו רק חלק קטן בציור שמופיע ברקע ואינו עיקר הציור.
ברצוננו למכור את התמונה לאספני אומנות או למוזיאון.
כמובן שיתכן מאוד שהתמונה תגיע לאדם יהודי ואיננו רוצים להחטיא שום אדם ח"ו. האם מותר לנו למכור אותה באיזשהי דרך, אולי תוך הסרת הסמל הנ"ל? יש לקחת בחשבון שגם אם נסיר את הסמל, יתכן שינסו לשחזר אותו.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מותר למכור בלי להוריד את הסמל.