חגים ומועדי השנה

האם מניחים תפילין בפורים?

  • י"ב אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום,
האם מניחים תפילין בפורים?
תודה

תשובה

שלום רב,

גם בפורים חייבים להניח תפילין. וגם אם התפלל כבר אין לחלוץ התפילין עד אחרי קריאת המגילה, שהרי אמרו חז"ל במסכת מגילה (דף טז עמוד ב) על הפסוק (אסתר ח טז) "ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר", ויקר אלו תפילין (ראה משנה ברורה סימן תרצג סק"ו).

וכשאומר ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ''ויקר'', ימשמש בתפילין של יד ושל ראש וינשקן (מועד לכל חי סימן לא אות פח). והנוהגים בכל יום להחליף תפילין של רש''י בתפילין של רבינו תם לפני אשרי יושבי ביתך, גם בפורים ינהגו כן ויקראו המגילה בתפילין של רבינו תם. ובתיבת ''ויקר'' ינשקו התפילין של רבינו תם (חזון עובדיה פורים עמוד קח).

בברכה,

הלל מאירס