חגים ומועדי השנה

האם מותר לתת לאבל משלוח מנות?

  • י"א אדר ב' התשע"ט

שאלה

חברה שלי מהעבודה אביה נפטר קמה מחר יום שלישי 19/3 מהשבעה החברות מהעבודה רוצות לתת לה משלוח מנות האם זה מותר? תודה

תשובה

שלום רב,

אם היא אשכנזייה אין לתת לה משלוח מנות (רמ"א אורח חיים סימן תרצו סעיף ו, ומשנה ברורה סק"כ).

ואם היא ספרדייה מותר. ומכל מקום אין לשלוח לה מנות של תפנוקים ודברי מתיקה, אלא כגון בשר ודגים פירות וירקות וכיוצא בזה (חזון עובדיה אבלות חלק ב' עמוד רנב).

בשורות טובות,

הלל מאירס