אכלתי בטעות מאכל לא כשר, מה אני צריכה לעשות כדי לכפר על המעשה?

  • י"א אדר ב' התשע"ט

שאלה

אח שלי קיבל משלוח מנות מילד מהכיתה שלו לקראת פורים והייתה חבילת סוכריות שהייתה עליה מדבקה בעברית כמו על עוד מהמוצרים במשלוח אז חשבנו שזה כשר מתוך מחשבה שיהודים לא ישימו מוצר לא כשר ויביאו לאחרים במשלוח מנות וגם בגלל המדבקה בעברית חשבנו שיש על זה כשרות אחרי שהוא אכל מהסוכריה ואני עוד לא בלעתי אותה שמתי לב שלא כתוב שזה כשר ועכשיו המחשבה שכנראה אכלנו לא כשר מפריעה לנו, קראתי שצריך להתחיל לשמור שבת אבל אנחנו מסורתיים ושומרים שבתות וחגים כבר כמה שנים רציתי לדעת מה אנחנו יכולים לעשות כדי לכפר על המעשה?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

העיקר הוא לקבל על עצמכם בלי נדר להיזהר עוד יותר בשמירת כשרות, ולשים לב היטב לבדוק כל מוצר אם יש עליו חותמת כשרות, ולא לאכול בשום מקום שאין לו תעודת כשרות בתוקף. וזוהי תשובה וכפרה על מה שהיה.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס