שו"ת פורים

קריאת המגילה במקום ללא מיניין

  • ו' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום רב, בפורים הזה אני אהיה במקום בחו''ל שאין בו מיניין לצורך עבודה. אין לי דרך למצוא מגילה כשרה איפה שאני נמצא. האם אני יכול לקרוא את המגילה מתוך ספר וברך? אין לי עוד אפשרות לקיים את המצווה בערב פורים. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית אציע שתכתוב לי היכן תשהה כדי שאולי בכל זאת נוכל לאתר בקרבת מקום מגילה כשרה.

בכל מקרה מצווה יקרה כזו כמו קריאת המגילה שווה לעשות כל מאמץ לפני הנסיעה ללוות או אף לקנות מגילה כשרה כדי לקיים מצוה חביבה זו.

מעלת קריאת המגיהל הינה גדולה עד מאוד והינה רק אחת לשנה ואין לוותר עליה.

עלה והצלח ועשה חיל,

בנימין שמאולי