שו"ת פורים

משמעות פורים לנשים שאלה דחופה

  • ג' אדר ב' התשע"ט

שאלה

מהתבוננות בגילה ניתןלראות שהנס של הצלת העם נעשה על ידי אישה- אסתר. כל סיפור המגילה סובב סביב אסתר וגבורתה. אם כך איךיכול להיות שבפורים עצמו אין זכר לגבורה הזו, הנשית?! הרי אישה נלחמה למען העם והגברים קיבלו את מצוות השתיה וקריאת מגילה. אמנם מצוות פורים כמו משלוח מנות וסעודה הן גם לנשים אך במצוות החג הגברים הם העיקר? מדוע זה כך? איך זה שהנשים לא קיבלו מצווה מיוחדת בשבילן?

תשובה

שלום וברכה

כל המצוות של פורים שווים בנשים ובאנשים וכדברי חכמים שאף הם היו באותו הנס.

הדבר השונה היחיד הוא שתיית היין שנשים צריכות לשמור יותר על צניעותן ולכן חלילה להן להשתכר. רבים מהפוסקים סבורים שגם לגברים אין מצווה להשתכר.