ברכה על הטפת דם ברית לתינוק שנולד מהול

  • כ"ג אדר א' התשע"ט

שאלה

קטן שנולד כשהוא מהול מברכים על מילתו או לא? תודה

תשובה

שלום רב,

קטן שנולד כשהוא מהול, כשמטיפין ממנו דם ברית, אין מברכים ברכת המילה (שלחן ערוך יורה דעה סימן רסה סעיף ג), וכן אין מברכים ברכת להכניסו בבריתו של אברהם אבינו וברכת אשר קדש ידיד מבטן (ראה ש"ך סק"ח).

ולגבי ברכת שהחיינו - יש אומרים שאבי הבן יכול לברך שהחיינו, ויש חולקים, ולכן מן הנכון הוא שילבש חולצה או בגד אחר חדש, ויברך שהחיינו על הבגד ויפטור את המצוה (ילקוט יוסף שובע שמחות חלק ב' פרק טו סעיף טו).

בברכה,

הלל מאירס