מהו סדר גזיזת הציפורניים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבנתי שיש סדר מסויים שבו יש לגזוז את הציפורניים רציתי לדעת מה הסדר דהינו איזה אצבע ראשונה...

תשובה

שלום רב

שיטת כמה מקובלים קדמונים שיש להקפיד על סדר מסויים ומוזכר בשולחן ערוך (אורח חיים סימן רס סעיף א) והם ממליצים, להתחיל ביד שמאל באצבע הנקרא קמיצה, ומשם עוברים לאצבע ואח"כ לזרת, ואח"כ לאמה, ומסיימים באגודל. ואח"כ קוצצים ביד ימין באצבע הנקרא אצבע, ומשם לקמיצה, משם לאגודל, ואח"כ לאמה ומסיימים באצבע הקנה הנקרא זרת.

והסימן לזה: בשמאל - דבהג"א, ובימין - בדאג"ה. אולם מרן האר"י לא היה מדקדק בזה כלל, אך לכתחילה יש לנהוג ככתוב בשולחן ערוך.

שלום רב- מנשה ישראל