חלום על יום הכיפורים

  • כ"א אדר א' התשע"ט

שאלה

אתמול חלמתי על מנהג הכפרות שעושים לפני יום הכפורים והיום חלמתי על צום יום הכפורים. אשמח מאוד לקבל תשובה מה זה אומר, מה הפירוש שלהם בהקדם כי החלומות האלו מטרידים אותי. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

רוב ככל הסיכויים שאין לחלום על יום הכפורים משמעות כמו רוב ככל החלומות בזמנינו. ומכל מקום מכיוון שיש אומרים שזה יכול להיות סימן לא טוב - ראוי שתעשי 'הטבת חלום' בפני שלושה אנשים. ורצוי שהם יהיו מדורשי טובתך (הנוסח מופיע בסידורים).

או את יכולה במקום זה לבוא לתפילת שחרית בבוקר, ולומר בזמן 'ברכת כהנים' את נוסח רבונו של עולם אני שלך וחלומותי שלך וכו'.

מקורות: הנה בשלחן ערוך אורח חיים (סימן רפח סעיף ה) מבואר, שחלום על יום הכפורים בשעת נעילה אינו חלום טוב. ויש אומרים שהרואה יום הכפורים אפילו שלא בשעת נעילה - אינו סימן טוב. אולם בבאר היטב (סק"ח) הביא מספר קרבן מנחה (סימן שפו) שכתב, ואני כשרואה יום הכפורים, עושה יום טוב, דרמז שמתכפרין לו עוונותיו, וכל שכן בשעת נעילה. וכתב בספר מטה יהודה (שם סק"ז) דנקטינן כמו שכתב השלחן ערוך. והובא בכף החיים (ס"ק נח). וע"ע שם (ס"ק נד, נז) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק ב' (סימן רנו).

בשורות טובות,

הלל מאירס