שאל את הרב - כללי

מי אומר שבית המקדש השלישי ירד מהשמים ומי אומר שיבנה על ידי בני אדם?

  • כ' אדר א' התשע"ט

שאלה

רציתי לדעת מי הדעות שאומרות שירד בנוי או עשוי מאש ומי הדעות שאומרות שאנחנו צריכים לבנות אותו?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

דעת רש"י במסכת סוכה (דף מא עמוד א, ד"ה אי נמי) שבית המקדש השלישי שאנו מצפין בנוי ומשוכלל הוא יגלה ויבוא משמים שנאמר (שמות טו יז) "מקדש ה' כוננו ידיך".

אולם דעת הרמב"ם (הלכות מלכים פרק יא הלכה א, ד) שמלך המשיח הוא זה אשר עתיד לבנות את בית המקדש השלישי.

בברכה,

הלל מאירס