חברה והשקפה

קשר בין מוות של צדיקים לגשם וחורף?

  • כ' אדר א' התשע"ט

שאלה

במשך כמה שנים מאז מות סבי ז"ל ועד היום, שמתי לב שאנשים שהיו צדיקים וישרים באורח חייהם (לא בהכרח תורנית), נפטרו בזמן של חורף וספציפית בזמן שירדו גשמים, ואלה מהם שמתו בנסיבות טראגיות (צעירים בתאונת דרכים וכדו') ירד טפטוף בקבורה וגשמים גדולים ביום/ימים שאחרי הקבורה..
כאילו מדובר בתשלום על הגשמים.

בלוויה של סבא שלי שמעתי מישהו מבוגר אומר שאם יורד גשם בלוויה סימן שהאיש צדיק אבל לא מצאתי שום מקור.

ומאידך שמתי לב שאנשים מסויימים שהייתי עד לדברים נוראיים שעשו, מתו בנסיבות טראגיות דווקא בקיץ או בימים חמים ויבשים מאוד בחורף..

מה שגרם לי לשאול הוא שלפני שבוע נפטר בתאונה מישהו שאני מכיר, ואותו יום התחיל יבש וכל החזאים אמרו שלא תרד אפילו טיפה אחת. מההיכרות שלי איתו הוא היה איש ישר, חייכן וצנוע,
אמרתי לעצמי שמעניין לדעת אם ירדו טיפות באותו היום, ובאמת מהשעה שהתחילה הלוויה התחיל טפטוף, ובימים שאחרי עוד ירדו כמה גשמים.

האם באמת יש איזשהו מקור לדברים האלה? או מדובר בצירופי מקרים צפופים מאוד?

תשובה

שלום וברכה

תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף מז עמוד א

 רבי נתן אומר: סימן יפה למת שנפרעין ממנו לאחר מיתה. מת שלא נספד ולא נקבר, או שחיה גוררתו או שהיו גשמים מזלפין על מטתו - זהו סימן יפה למת

בהצלחה,