שבת

האם אפשר לכבות אור בחדר שינה בשבת על ידי ילד קטן?

  • י"ח אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום, מה יש לעשות במצב בו נדלק אור בערב שבת בחדר שינה? אפשר לכבות בשינוי/על ידי ילד קטן?
תודה

תשובה

שלום רב,

אסור לרמוז לקטן שיכבה את האור בשבת. אמנם אם מדובר בילד קטן מאוד (מתחת לגיל שלוש) ניתן להעמיד אותו על כסא ליד מתג החשמל בכדי שיכבה את האור מעצמו, אולם אסור לרמוז לו לעשות כן כלל (יעויין שו"ת נשמת שבת חלק ז' סימן תעח-תעט).

ומותר לבקש מגוי לכבות את האור - ראה https://www.hidabroot.org/question/260046

בברכה,

הלל מאירס