שבת

האם אפשר לברך בהבדלה על ציפורן, לואיזה?

  • ט"ז אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום, האם אפשר לברך בהבדלה על ציפורן או לואיזה יבשה? תודה

תשובה

שלום רב,

1. אפשר לברך על ציפורן בהבדלה. מנהג האשכנזים לברך עליו בורא מיני בשמים (משנה ברורה סימן רטז ס"ק טז), ומנהג הספרדים לברך עליו בורא עצי בשמים (חזון עובדיה ברכות עמוד שיט. אמנם על ציפורן טחון גם הספרדים מברכים בורא מיני בשמים וכמו שכתב בספר הלכה ברורה חלק י"א עמוד סח).

2. על לואיזה מברכים בורא עצי בשמים, והספרדים יכולים לברך עליו לכתחילה בהבדלה, אולם למנהג האשכנזים שמברכים בכל אופן בהבדלה בורא מיני בשמים לכתחילה טוב יותר לקחת לבשמים דבר שברכתו בורא מיני בשמים (משנה ברורה סימן רצז סק"א).

בברכה,

הלל מאירס