תפילה וברכות

האם שמאלית חייבת להחזיק את האוכל ביד ימין בשעת הברכה?

  • ט"ו אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום וברכה!
האם כשמאלית אני חייבת להחזיק את המאכלים ביד ימין כשאני מברכת? הדבר מאוד קשה לי בתור שמאלית לעשות דברים ביד ימין.

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

את יכולה להחזיק את האוכל ביד שמאל, אמנם כשאת מברכת על לחם יש לאוחזו בשתי ידיים.

מקורות: אמנם ההלכה היא שיש להחזיק כל דבר שמברך עליו לאכלו או להריח בו ביד ימין וכמו שכתב השלחן ערוך (סימן רו סעיף ד), אולם נחלקו הפוסקים לגבי איטר יד, יש אומרים שיאחז ביד ימין שלו, היינו יד שמאל של כל אדם (משנה ברורה ס"ק יח), ויש אומרים שיאחז ביד שמאל שלו, היינו יד ימין של כל אדם (כף החיים סק"ל שכן הוא לפי דברי המקובלים, ושכן עמא דבר. וכן מסקנת שו"ת באר משה חלק ב' סימן ג אות יח), ולהלכה, את יכולה לבחור לנהוג בזה איך שאת רוצה.

ומש"כ לגבי לחם - כן הוא בשלחן ערוך (סימן קסז סעיף ד).

בברכה,

הלל מאירס