תפילה וברכות

איזו ברכה ראשונה בירכו על המן?

  • ט"ו אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום לרב, למה בני ישראל בירכו על המן ''המוציא לחם מן השמים'' כאילו למה דווקא לחם?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

הנה לא היה שייך לברך על אכילת המן המוציא לחם מן "הארץ", שהרי המן ירד מן השמים, וכמו שנאמר בספר שמות (פרק טז פסוק ד) "הנני ממטיר לכם לחם מן השמים".

ואכן מפורש מצאנו לרבי יהודה החסיד בספר חסידים (הוצאת מקיצי נרדמים סימן תתתתמ) שכתב, שעל המן היו מברכים "הנותן לחם מן השמים". וע"ע מה שהביא בזה בשו"ת יחוה דעת חלק ו' (סימן יב, עמודים עד-עו, בהערה) ובשו"ת עולת יצחק חלק א' (סימן לט ד"ה והנה).

בברכה,

הלל מאירס