תפילה וברכות

בימים שלא אומרים וידוי, האם אומרים רבונו של עולם בק"ש על המיטה?

  • י"ד אדר א' התשע"ט

שאלה

האם ביום שלא אומרים וידוי אומרים בק"ש על המיטה רבונו של עולם הריני מוחל וסולח?

תודה לכם

תשובה

שלום רב,

אומרים רבונו של עולם הריני מוחל וכו' בק"ש על המיטה גם בימים שלא אומרים וידוי.

מקורות: אמנם בכף החיים (סימן רלט אות ב) כתב, שלא לומר רבונו של עולם הריני מוחל וכו' בשבת ויום טוב. אולם דעת החזון עובדיה ברכות (עמודים תקיא-תקיב) שאפשר לומר. אכן מנהג חב"ד שלא לומר הריני מוחל בליל שבת וכמו שכתב בספר המנהגים (עמוד 30).

בברכה,

הלל מאירס