חברה והשקפה

הלכו בים בתוך היבשה

  • י"ב אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
הבנתי שלפי הפסוקים האלה של אלה שהלכו בים בתוך ביבשה ואלה שהלכו ביבשה בתוך הים יש דרגות שונות של אמונה..
אלה שהלכו בים עוד לפני שנבקע הם אלה בעלי האמונה החזקה יותר ויש את האחרים שראו את הים נבקע - ורק אז עברו בו..
השאלה שלי היא איך אפשר לבוא בטענות לבני הדור היום שלא מאמינים ולא חוזרים בתשובה כשאין כמעט ניסים גלויים..
כשבקריעת ים סוף אותם אנשים שראו את הניסים הכי גדולים בהיסטוריה היהודית מול העיניים..ועדיין היה להם קשה לחצות את הים לפני שנבקע...
אם להם היה ספק קטן..איך אפשר להגיד משהו על הדור הנוכחי..?
תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ראשית, לא קל להיכנס לתוך ים סוער, לכן אין הקב"ה מבקש מבני דורנו לקפוץ לים. כל שהוא יתברך דורש מאתנו הוא לשמור את תורתו ואת מצוותיו - שהן ודאי טובות ומועילות לנו גם בעולם הזה.

שנית, לבני ישראל שיצאו ממצרים לא היתה עדיין תורה, ולא היה להם את הנסיון ההיסטורי ללמוד ממנו.

לנו יש את התורה שבכתב ושבעל פה, עשרות נביאים, ואת כל גדולי ישראל לדורותם שמדריכים אותנו מוסר והלכה. בימינו כל מי שרק רוצה - מקבל תורה.

על כל פנים יש נקודה של לימוד זכות על בני דורנו, שעומדים בקשיים רבים מבית ומחוץ, נסיונות של תאווה בכל מסך, זלזול בבני תורה ועוד, אשר מקשים על הבחירה להתחבר לתורה.

בברכה,

דניאל בלס