שו"ת פורים

כלי נגינה בפורים לאבלים. הנצחת הנפטר בתמונות בביתו ביום חג

  • י"ב אדר א' התשע"ט

שאלה

בפורים בכל שנה בימי חיי היו באים לסבתי יקירתי עטרת ראשי שמחים מחופשים. דודי היה קורא לנשים את המגילה שכתב אחרי שחזרו מבית הכנסת והיינו שמחים ואוכלים בשמחה ממטעמי-ידיה עד השנה. למחרת היינו סועדים על האש בגינה עם מוזיקה שמחה וריקודי הבנים ואלכוהול (מה שלא היה ביום אחר בשנה) וסבתי היתה שמחה מאד ונהנית לפתוח ביתה למשפחה המורחבת. סבתי נפטרה לפני כחודשיים. אני כואבת מאד את חסרונה ומשתוקקת לגמול לה טוב אך גופה לא איתנו ועל אף הגעגוע והחיסרון יש בי רגש עז וציפייה לשים מוזיקה בפורים וכלי נגינה כמו תמיד בחג פורים הקרב עלינו לטובה. שאלתי היא האם מותר לילדיה ולבתה (שהיא אמי) לשמוע בפורים כלי נגינה. ורצוני לשים כמו מסך קטן שבו תמונות וסרטונים מתחלפים של סבתי, תבשיליה חגיה מגנהגיה כדי שלא נחגוג משלה ובזכותה ולרגע נשכח אותה ולהניח את זה בביתה בפורים כשכולנו נגיע לחגוג. האם מותר? (כלי נגינה לילדיה בפורים ולהראות תמונותיה ברצף במעמד קטן בבית שלה בחג?)

תשובה

שלום וברכה

יכולים לערוך את הסעודה יחד אבל לא כלי נגינה כמבואר כאן https://www.hidabroot.org/%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%98-%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3/%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%A1%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%AA-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D סעיף יב'