חברה והשקפה

צפיה בתוכנית לא צנועה

  • י"ב אדר א' התשע"ט

שאלה

לכבוד הרב שלום:

אני ואשתי בעלי תשובה כ10 שנים.
השבוע ביקרנו אצל חבר מהעבר שאינו שומר תורה ומצוות ואלינו הצטרפו כמה חברים בעלי תשובה כמונו.
לאחר זמן מה בעל הבית הדליק את מקרן הטלוויזיה בשבילך לצפות בתוכנית "הכוכב הבא לאירוויזיון" תוכנית אשר בלשון המעטה אינה צנועה ואף יותר מזה.מאחר ולא רציתי לצפות בתכנים הפרוצים סיבבתי את הכסא וישבתי כאשר גבי למסך בעוד אשתי וחבריי בעלי התשובה המשיכו לבהות במסך.
כאשר פנינו לדרכינו והייתי לבד עם אשתי אמרתי לה שזה לא בסדר שהם צפו בתוכנית ויכול להיות שע"י כך שהבאנו אותם לשם החטאנו את הרבים, אשתי טענה שהבעיה היא אצלי מאחר ואני אינני יכול לצפות בתכנים לא צנועים בגלל שהמראות האסורים גורמים לי להרהורים ואילו חברי יכולים לצפות כי "זה לא עושה להם כלום" כלשונה.
השאלות שלי הם:
א. האם יכול להיות מצב שאדם יצפה בתכנים פרוצים וזה לא ישפיע עליו?האם יש איזה שהוא היתר לצפות בתכנים אלו אם האדם טוען שזה לא משפיע עליו ?
ב.האם החטאנו את הרבים?
ג.האם עלינו להתרחק מחברים אלו שמקלים ראש באמטלה של צדיקים ?
ד. אשתי מנסה להסיט אותי להגיע למקומות שאינם צנועים (כמו חוף הים)כשהיא טוענת שהבעיה היא אצלי ואם הייתי מספיק חזק אז המראות לא היו משפיעים עלי,ואם יש בעיה עלי עצום את העיניים.
ה.האם מצה אשה מצא טוב?או במקרה הנ"ל מוצא אני מר ממוות את האשה ואם אקשיב לעצות שלה ארד לבאר שחת.מה לעשות?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. אסור לצפות בדברים אלו וחלילה להשתמש בטענת היתר שעלי לא ישפיע ולי זה לא יזיק. האיסור הוא מוחלט ואין מי שיכול להגיד שזה לא משפיע.

ב. לא.

ג. כן.

ד. אשתך, אישה טובה ומבורכת ומצאת חיים עם אשתך אשר אהבת, אבל היא טועה בכך שהיא רוצה לקחת אותך למקומות לא ראויים הלכתית. יש להסביר לה שהדבר אסור בהחלט וככתוב ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם.

אשתך צריכה לשמוח שאתה מתרגש מנשים ושומר על עיניך ומתרגש רק ממנה. אם הרגש שלך כבר כבוי לגמרי ואינך מתרגש מנשים זרות הרי שבוודאי לא תתרגש אפילו מאשתך.

כאשר היא תבין כל זאת היא לא תרצה למשוך אותך למקומות של ניסיונות.