שבת

למה אסור השימוש בטלפון נייד בשבת?

  • י"ב אדר א' התשע"ט

שאלה

יש לי שאלה בנוגע לשבת, לאחרונה הבנתי למה חשוב לשמור שבת באמת, כדי להיות במנוחה ולא לחלל את השבת, על ידי עשיית מלאכות. שאלתי היא למה אסור לגעת בטלפון בשבת? הרי זה לא מחלל את השבת ולא עובר על ל״ב מלאכות, ובנוסף לכך טלפון גורם לרוגע למה אסור בכל זאת? אני שואלת מתוך סקרנות, כבר רציתי לשאול מזמן ואין מי שיענה על זה. תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל הכבוד על חיפוש האמת, וההחזקות בשמירת שבת. השבת היא מקור הברכה, ובזכותה עם ישראל שומר על זהותו, וזוכה לברכה ושפע מלמעלה. אם כל ישראל היו שומרים רק שתי שבתות, היו זוכים לגאולה מיד!

הטלפון הוא מכשיר הבנוי בצורה של מעגל חשמלי, כך שהשימוש בו יוצר מלאכה (סגירה של מעגל חשמלי), כמו גם השימוש בחשמל בשבת (שהוא כתולדה של אש, וסוג של הבערה). הבערה ומלאכת בונה הן שתי מלאכות שנאסרו בל"ט המלאכות שהיו במשכן.

הקב"ה קורא כל הדורות מראש, ורצה לאסור עלינו מראש את השימוש הפעיל בחשמל בשבת, כדי שנזכה למנוחה אמתית, שתשרה עלינו קדושה כבימים ימימה. הטכנולוגיה ממכרת והיתה יכולה להפוך את השבת לחול. הקב"ה רוצה שנהיה מעט מנותקים בשבת, כדי שנתחבר לאנשים הקרובים אלינו - בני משפחה ושכנים. לכן אחת המצוות בשבת הוא תחומי שבת: "אל יצא איש ממקומו ביום השביעי" (שמות טז), מה שנוגע להלכות תחומין.

כל הפעולות הללו יוצרים שינוי בנפש, השבת מכינה את הנפש לשביתה מימות החול - גם בתודעה.

ישנם יהודים שנוסעים עד להודו כדי לחפש "מדיטציה" ומעט שלוות הנפש, ואינם יודעים על המדיטציה היהודית הנקראת שבת קודש - אשר מחדשת את כוחות הנפש ונותנת שמחה וברכה לכל ימות השבוע.

ראי בהרצאתו של הרב זמיר כהן, השבת מקור הברכה:

https://www.hidabroot.org/video/61051

ובמאמר: "למה אסור לחתוך נייר בשבת?"

 https://www.hidabroot.org/article/216988

בעזרת השם תזכי לשמור שבת כהלכה, ותהיי מאושרת בקיומה.

בברכה,

דניאל בלס