האם צריך לשפוך מעט מים לפני ששותים?

  • ח' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום, האם צריך לשפוך קצת מים לפני השתייה? שמעתי שצריך לעשות ככה.. תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

אכן מבואר במסכת חולין (דף קה עמוד ב) שיש לשפוך מעט מן המים קודם שישתה, משום שיש מים הרעים, ופירש רש"י, ששתה מהם שד, וזו תקנתן. וע"ע בספר אור צדיקים (סימן כג אות חי) שכתב, שהוא כדי שלא יזיקו לו המגולגלים שבתוך המים, וכן מפני המזיקים. ועניין זה הובא בשלחן ערוך הרב (הלכות שמירת גוף ונפש סעיף ד) ובכף החיים (סימן קנז אות י).

יש להיזהר שלא לשפוך מן המים בין הברכה לשתייה, משום שאין לך בזיון ברכה גדולה מזה, וכן משום הפסק בין הברכה לשתייה, אלא תחילה שופך מהם ואחר כך מברך ושותה (ראה ספר חסידים סימן קיא, טורי זהב אורח חיים סימן רצו סק"ב, ומגן אברהם שם ס"ק ב, ד).

בברכה,

הלל מאירס