שבת

עד איזו שעה אפשר לעשות סעודה שנייה בשבת?

  • ח' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, עד איזו שעה הכי מאוחר אפשר לעשות סעודה שנייה בשבת? ואם פספסתי איך אפשר להשלים? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש להתחיל את הסעודה השנייה של שבת קודם חצות היום. ומי שלא הספיק לסעוד קודם חצות, יכול לסעוד גם לאחר מכן.

מקורות: יעויין ערוך השלחן אורח חיים (סימן רפח סעיף ב) וכף החיים (סימן רצא סק"ב) ואור לציון חלק ב' (פרק כא סעיף ד).

בברכה,

הלל מאירס