חברה והשקפה

למה יש פיתויים בכל העולם ?

  • ז' אדר א' התשע"ט

שאלה

למה יש פיתויים בכל העולם ?

למה בורא עולם יצר את הקולנוע העולמי ?
את מי הם אמורים לשעשע ?
ואיפה תפקיד היהודים בנושא ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אמרו חז"ל: "בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכין אותו" (מכות דף י, ע"ב), "בא ליטמא פותחין לו, בא ליטהר מסייעים אותו" (שבת דף קד, ע"א).

כל האמצעים הטכנולוגיים ניתנים לשימוש טוב ונפלא, או לשימוש רע ומזיק. כך גם המדע, הוא כלי נפלא שמסוגל לסייע בריפוי מחלות, אך גם ביצירת כלי נשק להשמדה המונית... הכול תלוי בבחירה החופשית של האדם. הרב אביגדור מילר זצ"ל מסביר שלאחר השואה ירד שפע רב לעולם כהכנה לגאולה, ושפע זה יכול להתבטא באופן חומרני או רוחני כפי רצון הדור.

אלוקים הוריד שפע לעולם כדי לנסותנו, אם נבחר בדרך הטובה או בדרך הרעה.

על היהודים לשמור על עצמם ועל צניעותם כפי שמנחה התורה הקדושה וחכמי הדור, ולהשתמש בטכנולוגיה באופן המותר והמועיל. לראיה, ראה את הפרוייקט האדיר של אתר הידברות - אשר מסייע לרבבות יהודים בישראל ובעולם - וכל כולו עושה שימוש באמצעים טכנולוגיים להרבות תורה ולהאדירה.

בברכה,

דניאל בלס