נשים

האם אישה ששותה מיין של הבדלה יצמח לה זקן?

  • ו' אדר א' התשע"ט

שאלה

כבוד הרב השלום והברכה, יש אמונה האומרת שאישה אשר שותה יין הבדלה צומח לה שיער בפנים, האם זה נכון?

אשמח להיענותכם בהתאם תודה ויישר כוח!!

תשובה

שלום רב,

כפי הנראה מדובר באמונה טפלה, וכפי שהובא בספר מעשה איש חלק ה' (עמוד צג) סיפר הר"ר ישראל יוסף שפירא זצ"ל שהיה נוכח אצל רבנו החזון איש זצ"ל בצאת השבת בעת שהבדיל על היין, היו הילדים עומדים בתור והיה החזון איש משקם יין מן הכוס. הייתה במקום ילדה קטנה של אחד מן התלמידי חכמים שנדחקה אף היא לשתות מן היין, ואמר לה אביה: אם תשתי יגדל לך זקן... החזון איש ששמע את הדברים חייך ואמר: "לעולם" יש טעות, לא מי ששותה גודל לו זקן, אלא מי שגודל לו זקן - הוא שותה!

בברכה,

הלל מאירס