תפילה וברכות

מה מברכים על ראיית הים התיכון?

  • ה' אדר א' התשע"ט

שאלה

ישנה הלכה האומרת שאם אדם לא ראה את הים יותר משלושים יום, ברגע שיראה אותו שוב, צריך לברך.

האם זה נכון לגבי הים התיכון? ואם כן, איזה ברכה מברכים?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים, מי שלא ראה את הים התיכון במשך שלושים יום, צריך לברך בראייתו "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שעשה את הים הגדול" (שלחן ערוך אורח חיים סימן רכח סעיף א, וחזון עובדיה ברכות עמוד תסז).

ולפי מנהג האשכנזים יש לברך "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית" (משנה ברורה שם סק"ב, ושו"ת תשובות והנהגות חלק ג' סימן עו אות א).

ואשכנזי שרוצה לצאת ידי דעת כל הפוסקים, יוסיף ויאמר אחר הברכה "שעשה את הים הגדול" (שו"ת מנחת יצחק חלק א' סימן קי. וכן בספר שער העין פרק ח הערה יא הביא שכן נהג הגרש"ז אויערבאך זצ"ל כשראה את הים התיכון).

בברכה,

הלל מאירס