תפילה וברכות

האם מותר להרים עלון עם דברי תורה שנפל באמצע התפילה?

  • ה' אדר א' התשע"ט

שאלה

פעמים שראיתי במהלך תפילת עמידה עלון שבת אשר התגלגל אל הרצפה והדבר מפריע לי האם מותר לי לעצור את התפילה להרימו ואז להמשיך?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם זה מפריע לך לכוון בתפילה, מותר להרים את העלון בסוף הברכה שאתה אוחז בה.

מקורות: משנה ברורה (סימן צו סק"ז). וע"ע בשו"ת באר משה חלק ג' (סימן יג אות ו) שמותר אפילו לילך באמצע התפילה כדי להרים ספר קודש שנפל אם זה מפריע לו לכוון בתפילתו.

בברכה,

הלל מאירס