נשים

סגולות ללידה קלה

  • ג' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,

אני בחודש תשיעי, ורציתי לדעת סגולות ללידה קלה?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

להלן כמה סגולות ללידה קלה -

1. מובא בשם רבי אלימלך מליז'ענסק זצ"ל, שכל אישה מעוברת אשר תאכל כל דבר שהוא במוצאי שבת, ותאמר בפיה שהוא לשם מצות סעודת מלוה מלכה, סגולה היא שתלד בנקל בעזרת ה' יתברך (כף החיים סימן ש סק"ד בשם ספר דברי יצחק אות סא. וכן הוא בשו"ת יביע אומר חלק י' חלק אורח חיים סימן לג, סוף ד"ה ולענין הנשים).

2. נוהגים שמי שאשתו נכנסה לחודש התשיעי לעיבורה, עולה בעלה לפתיחת הארון כל אותה חודש, והיא סגולה בדוקה להקל מעליה חבלי לידה (החיד"א זצ"ל בספר מורה באצבע סימן ג אות צ).

3. לאכול אתרוג שבירכו עליו בחג הסוכות (כף החיים סימן תרסד אות ס. וע"ע בספר חזון עובדיה סוכות עמודים תמט-תנ).

4. בעת שהאישה נכנסת לחדר לידה יקרא בעלה ספר יונה מתחילתו ועד סופו (ישועות מרדכי עמוד 60 בשם הגר"מ אליהו זצ"ל).

בשעה טובה,

הלל מאירס