עילוי נשמה לאדם שמתגלגל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום אם אדם נפטר ועליו להתגלגל לאדם אחר. מה התועלת בכך שמשפחתו של הנפטר אומרים קדיש ונותנים צדקה לעילוי נשמתו? הרי הוא כבר אדם אחר וגם שמו אחר!

תשובה

שלום יקירי

מבואר בכתבי מרן האר"י ז"ל שגם במקרה שהנשמה חוזרת בגלגול, יש תועלת למה שעושים לזכות נשמת הנפטר, מאחר שמכיוון שהנשמה היא רוחנית, ונחלקת לחלקים ולחלקי חלקים [והרבה פעמים שייך שנשמה אחת תיחלק לכמה אנשים], לכן גם כשנגזר על הנשמה שתחזור בגלגול אין הכוונה בהכרח שכל הנשמה חוזרת, אלא הרבה פעמים, מחזירים רק את חלק מהנשמה הצריכה תיקון וליבון נוסף בעולם הזה, אבל עיקר הנשמה נשארת למעלה, ומתתקנת שם, ולכן ברור כי יש תועלת לנפטר בכל מה שעושים לזכותו, אף שחלק מנשמתו כבר חזרה בגלגול לעולם הזה.

בכבוד רב - מנשה ישראל