חגים ומועדי השנה

מאיזה גיל צריך לתת זכר למחצית השקל?

  • א' אדר א' התשע"ט

שאלה

מאיזה גיל צריך לתת מחצית השקל? והאם צריך לתת לכל בני הבית? תודה

תשובה

שלום רב,

א. כל מי שהוא למעלה מגיל עשרים שנה צריך לתת זכר למחצית השקל. ויש אומרים שאף מי שהוא למעלה מבר מצווה, מבן י''ג שנה ומעלה, צריך לתת זכר למחצית השקל. וטוב להחמיר כדעה זו (ראה שו"ת יחוה דעת חלק א' סימן פו ד"ה ולענין השאלה מאיזה, וחזון עובדיה פורים עמוד קד).

ב. גם הנשים יתנו זכר למחצית השקל. וטוב לתת גם עבור ילדיו הקטנים. ולכן כל איש שיש יכולת בידו יתן בעדו ובעד אשתו ובניו הסמוכים על שלחנו. ואם אין ידו משגת כל כך, יתן חצי שקל  בעדו, ובעד כל אחד מבני ביתו מטבע יותר קטן כפי כחו (חזון עובדיה שם עמוד קה).

בברכה,

הלל מאירס