שו"ת פסח

כשרות בדירת שותפות

  • א' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום רב,
במסגרת הלימודים שלי אני הולכת לגור בדירת שותפות עם בחורות חילוניות. הן מוכנות לשמור איתי כשרות בדירה אבל מפחדת שזה יהווה בעיות. קודם כל אשמח להפנייה לכללים הבסיסיים שאוכל להעביר להן כדי שנוכל להתנהל בנושא בקלות יותר ועוד מספר שאלות:
1. מיקרוגל שאני מכשירה ואז מישהי מהן תחמם קופסא עם אוכל מהבית..האם מספיק שאכסה את האוכל שלי כשאני מכסה?
2. מה לגבי תנור ? גם מבחינת ההכשרה שלו.
3. האם יש דרך להכשיר כלים שכבר נמצאים בדירה כמו סכו"ם , סירים, צלחות , מחבתות , כוסות .
אשמח ממש לעזרה
תודה רבה
שני

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור הרב במתן התשובה, עקב עומס על המערכת אבדה שאלתך ואיתך הסליחה.

1. יש להכיס את האוכל שלך בקופא אטומה שלא יוצא משם אדים.

2. לנקות יסודי ולהכשיר אולם אם השותפה תכניס שוב דבר סור זה ייאסר מחדש. גם כאן תעטפי את האוכל שלך כמה פעמים וכך האוכל לא ייאסר.

3. סכו"ם וסיירם אפשר להכשיר בהגעלה במים רותחים מבעבעים בסיר יותר גרול כוסות זכוכית לבני ספרד לא צריך להכשיר. כליחרס אי אפש רלהכשיר. מחבת טפלון אי אפשר להכשיר מחבתות אחרות שמשתמשים בהם רק עם שמן, ניתן להכשיר לאחר 24 שעות ללא שימוש.

בהצלחה,