תפילה וברכות

עניית אמן על ברכה לבטלה

  • ל' שבט התשע"ט

שאלה

אם אדם בירך נגיד המוציא והוא שותה מים ובירך על המים שהכל (זו ברכה שאינה צריכה כי הוא בירך המוציא) האם על המים אני צריכה לענות אמן? או בגלל שזו ברכה שהוא לא היה צריך לברך אני לא עונה. אם אדם בירך ברכה לבטלה אני צריכה לענות אמן?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין לענות אמן.

מקורות: על פי המבואר בשלחן ערוך (סימן רטו סעיף ד) ובשו"ת יביע אומר חלק א' (חלק אורח חיים סימן כט אות יד) ובספר הלכה ברורה (סימן רטו סעיף כד).

בברכה,

הלל מאירס