נשים

האם מותר לאישה לקבוע מזוזה?

  • ל' שבט התשע"ט

שאלה

האם לאישה מותר לקבוע מזוזה?

תודה על התשובה

תשובה

שלום רב,

גם אישה יכולה לקבוע מזוזה (שו"ת שבט הלוי חלק ב' סימן קנח אות ג, והליכות עולם חלק ח' עמוד רטז. וכן הובא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' פרק סד סעיף ז).

ורק אם עושים את קביעת המזוזה ברוב עם אין זה ממידת הצניעות שאישה תקבע את המזוזה וכמו שכתב כיוצא בזה המשנה ברורה (סימן רעא סק"ד).

בברכה,

הלל מאירס