חיזוק ומאיפה מתחילילם ללמוד?

  • כ"ט שבט התשע"ט

שאלה

שלום גדלתי בבית מסורתי -דתי וחונכתי באולפנה, עשיתי שירות לאומי וכדומה. לצערי אחרי השירות הפסקתי לשמור מצוות, עדיין האמנתי. היום ב״ה חוזרת בתשובה ולמרות שחונכתי וגדלתי באולפנה מרגישה קשיים וצריכה הכוונה.
1. אומרים שדבר ראשון ״עשה לך רב״- חזרתי בזכות סרטונים קצרים שהפכו לשיעורים מלאים וכמה בכל יום של הרב יגאל כהן אך לא ריאלי שיהיה הרב שלי. מעבר לכך חושבת שזקוקה לרבנית שתכוון ותדריך- איך בוחרים?
2. כאילו נשתכח ממני כל מה שלמדתי. 5 יחידות תושב״ע ותנ״ך נמחקו מזכרוני. בשנה וחצי האחרונות שומעת ולומדת הרבה מוסר. רוצה להתחיל מההתחלה- הלכות לאישה. הלכות סדר יום, תפילה, צניעות וכדומה. איזה ספר מומלץ? אני ממוצא תימני ואשמח להמשיך את דרך אבא לפחות עד שאתחתן...
תודה רבה! אתם עושים עבודת קודש!

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית לשוב לאביך שבשמים ברצון ובלב שלם.

1. אציע שתשלחי לנו מספר טלפון שלך ונבדוק יחד איתך רבנית מתאימה עבורך.

2. אציע ללמוד את הספר ילקוט יוסף -  אוצר דינים לאשה ולבת של הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א.

נשמח לסייע לך עוד ככל הצורך