שעות המתנה לאחר טעימת בשר שפלט

  • כ"ה שבט התשע"ט

שאלה

הכנסתי לפה שניצל עוף  (מאמע עוף) ואח"כ ירקתי (לא בלעתי) מה הזמן שחל עלי להמתין בין בשר לחלב? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם לעסת את השניצל יש להמתין שש שעות למרות שאח"כ פלטת אותו, אולם אם לא לעסת ולא בלעת ממנו - אין צורך להמתין כלל (רק את צריכה לנקות את הפה לפני שאת אוכלת חלב).

מקורות: יעויין להגר"ש קלוגר זצ"ל בהגהותיו על הפרי מגדים יורה דעה (סימן פט), והובא בדרכי תשובה (שם ס"ק י וכב) ובכף החיים (שם אות ד), והוסיף שכן כתב הזבחי צדק (אות ה). וכ"כ בשו"ת כפי אהרן (סימן ל). וכן הוא בספר אמת ליעקב יורה דעה (סימן פט הערה 35) בשם הגר"י קמנצקי זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס