חברה והשקפה

שידוכים - פער או הבדל ברמה רוחנית

  • כ"ג שבט התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב! . אני כרגע בתקופת שידוכים למדתי בבתי ספר חרדים אבל הבית שלי דתי יש לנו טלוויזיה וכו והייתי רואה אבל מכיתה יא בערך הפסקתי ויותר התחזקתי בעינין עכשיו השאלה שלי אם מציעים לי בחור עם מידות טובות רציני וכו טבל מבחינה רוחנית לא כמו שאני רוצה למשל אני רציתי בחור שלובש שחור לבן במסגרת ישיבתית שילמד תורה יום שלם בשנה ובתקווה שימשיך וטלפון כשר וכו אבל אם הוא אם מידות טובות אבל לא הולך שחור לבן ויש לו טלפון מוגן ולומד קצת ביום שעה או שעתיים להוריד או לא ? כי יכול להיות שהוא בחור טוב אבל מצד שני יש הבדלים רוחניים ואנכנו לא מתחתנים במטרה לשנות את האדם .
אשמח ךתובה כי אני מבולבלת כי חלק אומרים לי שחשוב קודם כל שיהיה בן אדם השאלה אם הרוחניות זה לא שיקול
תודה רבההה

תשובה

שלום וברכה

הרוחניות היא שיקול גדול מאוד בלי ספק. אין לוותר על הרוחניות שלך שעבדת על עצמך כל כך והשקעת כל כך במסירות נפש להתעלות יותר.

חשוב לוודא שהבחור שאת בודקת את האפשרות לבנות איתו בית נאמן בישראל יהיה לומד תורה או לפחות מעריך לומדי תורה ורואה בזה ערך עליון אף שהוא עצמו אולי לא זכה לכך. ב. שיהיה ירא שמים ויקפיד על קלה כבחמורה ובעיקר שלוש תפילות ביום לימוד תורה בקביעות ברכות ראשונות ואחרונות וכו'.  ג. שיהיה כפוף לכל הוראות גדולי התורה החרדים ובתוך זה הקפדה על מכשירם כשרים ומסוננים לפי הכללים.

אם יש לבחור המוצע את כל אלו אפשר לבדוק לעומק את ההתאמה ביניכם בעז"ה.

בהצלחה רבה,