חברה והשקפה

איך מכילים מישהו נכה

  • כ"א שבט התשע"ט

שאלה

אני לא יודעת אם השאלה קשורה לפה
אבל החלטתי לנסות יש לי חברה נכה
שהיתה לי איתה שיחה מאוד עמוקה
על כך שלמה חושבים שהיא נכה שיכלית
ולמה לא מתיחסים אליה
ולמה בכלל יש לה את זה ולמה יא כלואה בתוך הכלא הזה
ועוד כאלה סגנון שאלות
ואין לי איך לעודד אותה על העתיד ושהכל עובר
כי כל עוד היא חיה היא תהיה נכה
רציתי לשאול מה אפשר לומר אם אתם יודעים
ואם אפשר שהשם שלי לא יפורסם
וגם אם אפשר לשלוח לי מייל שהעלתם את התשובה
כי אני לא הרבה מחפשת פה
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אמת שיש סטיגמא לחלק מהציור על הנכים וכאשר רואים נכה ובפרט אם יש לו איז עיוות חלילה בגופו או בפניו ה' ישמור, ומיד מסיקים שכנראה האדם גם פגוע נפשית. ברוך ה' שהדחיה האוטומטית מנכים הינו בנסיגה גדולה ואין להשוות את המצב שהיה לפני עשרים שנה למצב העכשווי. הציבור מקבל כיום את הנכים יותר ויותר בנפש חפיצה ובלי דיעות מוקדמות, התהליך ממשיך והמודעות גוברת בכל העולם שנכה הוא אדם שווה זכויות לכל דבר ובדרך כלל אין רמתו השכלית נמוכה מכל אדם אחר מלבד במקרים של נכות שכלית ופיגור שגם אז הוא אדם שצריך לכבדו אף אם אינו בקו השכל.

יש להתחזק שברוך ה' המצב כיום משתפר והולך והתתייחסות לנכים קיבלה צורה טובה יותר וועל כן יש לה להתעודד ולדעת שההסתכלות משתנה ותשתנה עוד בעז"ה.

חשוב מאוד שהיא לעצמה תחזק את הדימוי האישי שלה וככל שהיא תחזק את הדימוי האישי שלה  כך היא תראה שרבות וטובות מסתכלות עליה בעין יפה ואין כל זיזול בעיני רוב הציבור. ברור שיש מיעוט שמתרחק מהנכה אבל זאת לא ההנהגה בקרב כל הציבור.

בהצלחה,