נטילת ידיים לסעודה?

  • י"ז שבט התשע"ט

שאלה

מדוע יש ליטול ידדים לסעודה אפילו כשידי נקיות ושטפתי אותן לפני האכילה?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך הרב אורח חיים הלכות נטילת ידים סימן קנח

סעיף א
כל האוכל פת שמברכין עליו המוציא צריך ליטול ידיו תחלה אף על פי שאינן מלוכלכות ואינו יודע להם טומאה לפי שסתם ידים שהסיח מהם דעתו משמירתן הן שניות לטומאה ופוסלות את התרומה מדברי סופרים עד שירחצם במים כהלכתן ותקנו אף באכילת חולין משום סרך תרומה שירגילו ליטול ידיהם בכל אכילה ולא ישכחו ליטול לתרומה ולא רצו לחלק בין כהנים לישראלים שאין אוכלים תרומה.
וגם עכשיו שאין הכהנים אוכלין תרומה מפני הטומאה לא בטלה תקנה זו כדי שיהיו רגילים בני ישראל כשיבנה בית המקדש במהרה בימינו לאכול בטהרה.

בהצלחה,