איך אפשר לדעת אם המעשה שעשיתי הוא טוב או לא

  • ד' שבט התשע"ט

שאלה

שלום, בזמן האחרון קורה לי הרבה שאני חושבת עם עצמי על כל מיני דברים שאני עושה או מתנהגת וכו ואני מתלבטת ולא מצליחה להחליט אם מה שעשיתי זה טוב או לא כלומר כלפי חוץ זה נקרא שזה מעשה טוב אני מסבירה לעצמי שהרי הכל אינטרסים ולא באמת עשיתי את המעשה כי התכוונתי לטוב שזה נקרא מבחוץ
איך אוכל לדעת להפריד ולהבין אם זה באמת טוב או לא??
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם הבנתי נכון מה שאת כותבת השאלה שלך היא למשל אם נתת צדקה לפלוני וזה מעשה טבו בעצם אבל האינטרס שלך היה למשל שפלוני יעריך אותך וכדו' האם זה מעשה טבו או לא.

התשובה היא שזה מעשה טוב מאוד אבל היו לך גם אינטרסים צדדיים שלפעמים גורעים מגודל המצוה המצוה היא מצוה יקרה וגדולה אבל צריך להוסיף ולהתחזק ככל האפשר להרחקי רווחים אישים ולעשות את המצוה לשם שמים. זאת עבודת חיים שלא תושג לא ביום ולא ביומיים עבןדה תמידית ורצופה של התעלות והתחזקות במשך כל החיים עד להגעה ליעד זה שיש בזה הרבה הרבה דרגות גבוה מעל גבוה.

אם לא הבנתי נכון נא לכתוב שוב ואשתדל לענות לך בעז"ה.