שאלה בהלכות לשון הרע

  • ג' שבט התשע"ט

שאלה

שלום.
אני עובדת במקום עבודה שבו מוגשות ארוחות צהריים תמורת תלוש מסויים שהעובדים מוציאים ממכשיר .
לפני מס' חודשים חברה סיפרה לי שבצוות שלה יש עובד שסיפר לכולם איך הוא "עובד" על עובדי הקפיטריה -בזמן שהוא מזמין את האוכל הוא מסיח את דעתם וגורם להם לשכוח שהוא לא נתן להם את התלוש. וכך הוא מרוויח ארוחה ללא תמורה ושומר את התלוש ליום אחר ולמקרה שבו יבקשו ממנו ויחכו שהוא ייתן .
היום נתקלתי באותו עובד בקפיטריה והייתי עדה לסיטואציה הזו בזמן אמת .
הקופאית ביקשה ממנו תלוש , הוא הוציא מהכיס אך לא מסר לה אותו, והיא חשבה שהוא נתן לה כי היה לה על השולחן תלוש של עובדת אחרת .
השאלה הנשאלת היא האם מותר או האם אני צריכה או חייבת לדווח עליו כדיי שידעו להיזהר ממנו ומה עליי לומר ולספר (אם בכלל)
יש לציין שחברתי לא מוכנה שאזכיר את זה שאותו עובד בעצמו סיפר על הגנבות שלו לפני כל הצוות שלה .
מקווה שהייתי מספיק ברורה

תשובה

שלום וברכה

מצוה להעיר את לב העובדת שתשים לב לגניבות שלו או שיבדקו במצלמות האבטחה שהוא גונב אתם בכל יום.

בהצלחה,