נשים

פנייה אישית לאישה

  • ב' שבט התשע"ט

שאלה

שלום, לבעלי היה כנס של הצבא לפני שנתיים ומאז הפקידה של הפלוגה שולחת לו (ולכל חבריו) ברכת מזל טוב ליום הולדת וברכת חג שמח. האם הדבר מותר?
יש לציין, ראיתי שבעלי שלח לה בתגובה ל... הנחמדה.
האם זה מתר?

תשובה

שלום וברכה

א. הפקידה לא שומרת מצות ואין לנו מה לומר לה לא מותר ולא אסור.

ב. לא ראוי שהבעל יגיב מלבד דברי נימוס כמו תודה רבה על הברכה ודו'. יש להאיר לו בצורה חכמה ונכונה שאין לכתוב ככה.