שבת

מתי עושים ברית מילה לתינוק שנולד בשבת בניתוח קיסרי?

  • כ"ח טבת התשע"ט

שאלה

שלום רב,
בשעה טובה ילדתי הבוקר (שבת) את בני בכורי, מסיבות כאלו ואחרות נאלצתי לעבור ניתוח קיסרי. שאלתי היא - מאחר והבנתי שהמקרה הנ"ל אינו דוחה שבת, מתי כן עלינו לערוך את הברית? האם ביום שלאחר היום השמיני או שמא ניתן לבצע בכל תאריך אחר כרצוננו (הכוונה לימים ספורים כמובן)
אשמח לתשובה בהקדם. תודה

תשובה

שבוע טוב,

אכן מי שנולד בניתוח קיסרי הברית מילה שלו לא דוחה שבת, ולכן יש לקיימה ביום ראשון, ואסור לדחות ליום אחר.

מקורות: כן הוא בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רסו סעיף י) שמי שנולד בניתוח קיסרי אין מילתו דוחה שבת.

וזה שאסור לדחות את המילה שלו אחרי יום ראשון, למרות שהיא כבר דחויה ועומדת, יעויין רמ"א יורה דעה (סימן רסא) ושו"ת נודע ביהודה תניינא (חלק יורה דעה סימן קסו) ושו"ת יביע אומר חלק ה' (חלק יורה דעה סימן כג אות ב) וחלק י"א (חלק יורה דעה סימן כד).

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס