האם מותר לקבור אדם שנישאר אצלו גוף זר בגוף?

  • כ"ה טבת התשע"ט

שאלה

שלום עליכם כבוד הרב
גיסתי עובדת בבית חולים ועלתה להם שאלה
נפטרה להם מטופלת לאחר ניתוח לב כאשר הכירורג בא לסגור את בית החזה לאחר פטירתה גיסתי הזכירה לו שנשארו בפנים חבישות וצריך להוציא אותם כי לדעתה (ככה היה נראה לה הגיוני) אסור להביא אדם לקבורה , אז הכירורג שאל אותה האם זאת ההלכה והיא אמרה שהנראה לה שכן אז כמובן הוא פתח את בית החזה שוב הוציא את החבישות וסגר
הרי אף אחד לא יודע אם באמת נשאר משהו בפנים או לא משהו חיצוני ניתן לדעת ולראות אבל משהו פנימי אף אחד לא יכול לדעת
האם באמת ההלכה מורה להוציא או שניתן לקבור ככה אדם
אודה לתשובתכם
אלינור

תשובה

שלום וברכה

מותר לקבור עם גוף זר.

בהצלחה,