חברה והשקפה

אהבה לפני החתונה

  • כ"ד טבת התשע"ט

שאלה

שמעתי שאומרים שאהבה אמיתית יש רק אחרי החתונה .
א. האם זה נכון?האם אין מציאות של זוג חילוני/חרדי שאוהבים זה את זה לפני החתונה?כמובן שאני לא מדברת על משיכה ותשוקה אלא על אהבה אמיתית לאהוב את הזולת .הרי יש המון אנשים טובים בעולם!האם לא תתכן מציאות שבחור שמגיע לפגישה עם בחורה מתלהב ממנה ויתאהב בה וגם באמת יאהב אותה !ז"א נניח שאם כואב לה משהו אז זה באמת כואב גם לו...
ב.האם בחור שנולד עם טוב לב באמת נקרא בחור טוב?נניח שהוא נולד עם זה ולא עבד על זה,אז מה יש להעריך אותו על זה?זה בדיוק כמו אדם שקיבל מתנה של יופי וכו',אז למה הוא נקרא בכלל אדם טוב?האם עליי להעריך אדם שנולד טוב,ולהסתכל עליו בצורה חיובית?האם עליי לשאוף להתחתן עם בחור שנולד רע,ועבד על עצמו והפך לטוב?

תשובה

שלום וברכה

א. ראי את ההרצאה הבאה https://www.hidabroot.org/video/60896

ב. עניין ההערכה לא כל כך חשוב בעניין ההתאמה הזוגית. אם הבחור עם לב טוב ומידות טובות, מסתבר שיהיו לך חיים טובים איתו ולכן לעניין החתונה לא כל כך קריטי השאלה האם נולד במידות טובות או שהוא עבד על עצמו.