תפילה וברכות

אמירת קדיש באמצע פסוקי דזמרה

  • כ"ב טבת התשע"ט

שאלה

שלום,
בתפילת שחרית כאשר אין מניין לאמירת קדיש של לפני ברוך שאמר התחילו בלי מניין אמירת ברוך שאמר לאחר זמן מה בפסוקי דזמרה הושלם המניין האם ניתן לעצור בפסוקי דזמרה (בין הפרקים) ולומר קדיש
התעמקתי בנושא ושמתי לב שהדעות חלוקות
החיד״א מתיר, האר״י לא
אודה לך להלכה פסוקה (אודה גם למקורות מדויקים)

תשובה

שלום רב,

נכון שדעת החיד"א בספרו קשר גודל (סימן ז אות לה) שאם לא היה מניין לפני פסוקי דזמרה ולא אמרו קדיש, ותוך כדי פסוקי דזמרה הגיע להם מניין, שיכולים להפסיק ולומר קדיש, אולם דעת רוב האחרונים שאין היתר להפסיק, וכמו שכתב הכף החיים (סימן נג אות יג) בשם שו"ת פני יהושע (חלק אורח חיים סימן ה) וסידור בית עובד (אות יג) והשערי תשובה (סימן נא אות ג). וכן ראה עוד בספר שערי הלכה ומנהג חלק אורח חיים חלק א' (סוף סימן סג). וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ז' (חלק אורח חיים סימן י אות ב וד) ובספר אור לציון חלק ב' (פרק מה סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס