חברה והשקפה

כסא הכבוד

  • י"ח טבת התשע"ט

שאלה

שלום רב,
 יש לי שאלה, למה יש לקב"ה כיסא?
כמו שניבא אחד הנביאים, וכמו שאמרו שדמות יעקב חקוקה בכיסא הכבוד, הרי הקב"ה "אין לו גוף ואינו דמות הגוף"

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כיסא הכבוד איננו כיסא פיזי, שהרי נאמר כי דוד המלך הוא אחד מרגלי המרכבה, ודבר זה נאמר בדרך משל, כי דוד היה צדיק יסוד עולם.

המלך יושב על כיסא המבטא את מלכותו ושררתו. כך ה' בדרך משל מקרב את הצדיקים לשבת תחת כיסא כבודו בגן-עדן. כמו השכינה - האופן שבו ה' משרה את קדושתו בעולם.

בברכה,

דניאל בלס