תפילה וברכות

האם צריך לזקוף את עצמו בין הכריעות בסוף שמונה עשרה?

  • ט"ז טבת התשע"ט

שאלה

שלום רב,
האם בתום תפילת בשמונה עשרה, כשמשתחווים בעת שאומרים "עושה שלום במרומיו" וגו', יש להזדקף בין שלוש ההשתחויות - שמאלה, ימינה וקדימה, או ניתן לא להזדקף?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הזוהר צריך לזקוף בין הכריעה לשמאלו לבין הכריעה לימינו (יעויין בן איש חי שנה א' פרשת בשלח סעיף כד, וכף החיים סימן קכג אות ז), אולם מדברי הפוסקים, הרמב"ם, הטור, והשלחן ערוך, משמע שהכל בכריעה אחת ואינו זוקף בין הכריעות (הליכות עולם חלק א' עמוד קמד).

בברכה,

הלל מאירס