תפילה וברכות

מקלחת,גזל ותפילה

  • ט"ז טבת התשע"ט

שאלה

שלום וברכה!
יש לי 3 שאלות בנושאים הלכתיים, אשמח לקבל תשובה:
1. האם חובה לשטוף פנים בבוקר? לפעמים זה לא נעים לי וגם מורח את האיפור וגורם ליותר לכלוך... והאם מקלחת בבוקר זה נקרא שטיפת פנים.
2. נרשמתי ללימודים כדי לקבל כרטיס סטודנט (להנחה בנסיעות) וגם בחרתי קורס שנראה לי מענין והתכוננתי להשתתף בו. בהמשך הקורס שיעמם אותי והפסקתי ללכת. האם זה גזל שיש לי כרטיס סטודנט אך בפועל איני לומדת?
3. אני נוהגת להתפלל ערבית, ובימים שאני עייפה מאד אני קצת נחה לפני במטרה לקום להתפלל, אך יודעת שהרבה פעמים זה גורם לי להרדם עד הבוקר ולא להתפלל. האם זה נקרא אונס ועלי להתפלל תשלומים?
תודה רבה!!
שרה

תשובה

שלום וברכה

1. אין זה חובה.

2. לא.

3. תקפידי מאוד להתפלל לפני השינה אף אם זה יהיה בפחות כוונה ואל תדחי את התפילה לאחר הנימנום.

אם נרדמת ולא התעוררת עד הבוקר את יכולה לעשות תשלומין בבוקר. אם את מתפללת קבוע שחרית ראו מאוד שתתירי את נדרך לעניין הערבית ותתפללי רק בהתנדבות ובלי נדר וכך לא תעשי תשלומין על תפילת ערבית.